Empty-nesters create transitional kitchen

This couple wanted to update their 1970s kitchen to increase storage and create an efficient transitional space for multiple cooks that also is conducive to entertaining. By straightening and lengthening the wall that separated the kitchen and living room, the remodeler could increase the width of the end of the kitchen to create a U-shaped space. They re-framed the ceiling to create a flat plane and add recess lighting to achieve an updated transitional feel. Natural cherry cabinets bring warmth to the kitchen and horizontal mosaic tile backsplash, higher ceiling and recessed lighting create the illusion of a larger area. Storage solutions include pull-out pantry drawers next to the wall oven/microwave cabinet and larger drawers for pots and pans beneath the new gas cooktop.
Project location: Milwaukie, Ore.
Remodeler: Progressive Builders Northwest  
Location: Portland, Ore.

 

Loading